Dynasty tietopalvelu Haku RSS Kuopion kaupunki

RSS-linkki

https://kuopio.oncloudos.com:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/announcements&show=30

Kuulutus 2023/155

Kuopion kaupunki

Selvitys

1 (7)

 

 

 

 

 

Asianro 643/07.01.01/2022 

Alueellinen ympäristönsuojelu

05.04.2023

 

Emilia Vartiainen

 

 

 

 

 

 

 

Tietosuojaseloste / Alueellisten ympäristönsuojelupalveluiden tapahtumat ja kampanjat 

 

13.4.2023

 

Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) 679/2016.

 

Tietosuojaseloste

 

1. Rekisterin nimi

Alueellisten ympäristönsuojelupalveluiden tapahtumat

 

2. Rekisterinpitäjä

Kuopion kaupunki

Y-tunnus 0171450-7

Postiosoite: Kirjaamo, PL 228, 70101 Kuopio

Puhelinvaihde: 017 182 111

Sähköposti: kirjaamo(at)kuopio.fi

https://www.kuopio.fi/fi/etusivu

https://www.kuopio.fi/fi/henkilotietojen-kasittely

 

3. Rekisterinpitäjän

edustaja

Ympäristöjohtaja Tanja Ahonen
Puhelin: 044 718 2141

 

4. Rekisterin yhteyshenkilöt

Ympäristöasiantuntija Mari Turunen
Puhelin: 044 718 2870

 

Ympäristönsuojelusuunnittelija Anniina Le Tortorec
Puhelin: 044 718 2143

 

5. Tietosuojavastaava

Kuopion kaupunki

Puhelin: 044 718 2854

 

Asiointisähköposti: tietosuojavastaava(at)kuopio.fi

 

Sähköposti on tarkoitettu yleiseen neuvontaan, ja se ei tietosuojasyistä sovellu henkilökohtaisten asioiden käsittelyyn.

 

6. Käsittelyn tarkoitus

 

Tapahtumien järjestämiseksi sekä uutiskirjeen ja kyselyiden toteuttamiseksi (suostumus, nimenomainen suostumus).

Tapahtumien ja kampanjoiden aikana tapahtuvaan tavaroiden, välineiden, tms. lainaamiseen (sopimus).

 

Henkilötietoja voidaan käsitellä alkuperäisen käyttötarkoituksen lisäksi yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia, tieteellisiä tai historiallisia tutkimustarkoituksia tai tilastollisia tarkoituksia varten.

 

7. Käsittelyn

oikeusperuste

 

Suostumus, EU 679/2016, artikla 6.1 kohta a.

 

Nimenomainen suostumus, EU 679/2016, artikla 9.2 kohta a (ruokavaliotieto).

 

Sopimus, EU 679/2016, artikla 6.1 kohta b.

 

 

8. Henkilötietojen salassapito

Henkilötietoja ei saa käsitellä ilman käsittelyoikeutta. Lisäksi osa henkilötiedoista on erikseen lailla säädetty salassa pidettäviksi.

 

Tietojen julkisuus ja salassa pidettävyys:

Henkilötiedot ovat salassa pidettäviä.

 

Salassapidon peruste:
EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 679/2016 9 artikla (ruokavaliotieto).

 

 

9. Rekisteröityjen ryhmät

- uutiskirjeen tilaajat

- tapahtumiin osallistujat

- kyselyihin vastaajat

- tapahtumien ja kampanjoiden aikana tavaroiden tms. lainaajat

 

10. Käsiteltävä henkilötieto

- nimi

- osoite

- sähköposti

- puhelinnumero

- ruokavalio

- kuhunkin tapahtumaan, uutiskirjeeseen tai kyselyyn liittyvät tiedot

-tapahtumien ja kampanjoiden yhteydessä lainaamiseen liittyvät tiedot

 

11. Henkilötietojen lähde

Tiedot saadaan tapahtumaan, kampanjaan tai kyselyyn osallistujilta sekä niiden aikana tarvikkeita tms lainaavilta ja uutiskirjeen tilaajilta.

 

12. Henkilötietojen käsittelyn järjestelmät ja paperiaineistot

Tietoja käsitellään seuraavilla järjestelmillä:
- Webropol
- Surveypal
- E-lomake
- muu sähköinen kysely- ja ilmoittautumisjärjestelmä
- sähköposti
- Microsoft Office 365-palvelu

- uutiskirjepalvelu
- paperiaineisto

 

Tietojen suojaus:

Kaupunki huolehtii siitä, että sen sähköisissä järjestelmissä on tarvittava tietoturvataso ja tietosuojataso. Järjestelmiä saa käyttää vain henkilö, jolla on siihen henkilökohtainen käyttöoikeus. Kaupunki säilyttää paperimuodossa olevan tiedon suojatuissa ja valvotuissa tiloissa, joissa on kulunvalvonta ja ovien lukitus.

 

 

 

13. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Henkilötietoja ei käytetä automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

 

14. Henkilötietojen säännönmukaiset luovutukset ja vastaanottajaryhmät

Kaupunki luovuttaa ulkopuolisissa hankkeissa rahoittajalle osallistujalistan.

Kaupunki luovuttaa yhteistyöhankkeissa tietoja hankekumppaneille.

 

Yhteistyökumppanit:

Kaupungilla on useita yhteistyökumppaneita, jotka voivat käsitellä kaupungin henkilötietoa. Tällaisia ovat esimerkiksi ICT-palveluntuottajat ja laskutusta hoitavat tahot. Kaupunki varmistaa henkilötietojen käsittelyn periaatteet yhteistyökumppaneiden kanssa sopimuksella ja ohjeistuksella.

 

15. Henkilötietojen siirto EU/ETA-alueen ulkopuolelle, kolmansiin maihin tai kansainvälisiin järjestöihin

Microsoft Office 365-palvelu ja Surveypal voivat siirtää henkilötietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle.

16. Henkilötietojen säilytys

Säilytysaika:
Tietoja säilytetään tapahtuman, kyselyn järjestämisen kannalta tarpeellisen ajan, sekä uutiskirjeen ilmestymisen ajan suostumuksen voimassaollessa

tai lainaamisen osalta lainaussopimuksen voimassaoloajan.

 

Ulkopuolisissa hankkeissa ja yhteistyöhankkeissa tietojen säilytysaikaa voivat määrittää hankekohtaiset säilytysajat.

 

Säilytysajan peruste:

Tapahtumien, kyselyiden ja lainaamisen järjestäminen ja hallinnointi, uutiskirjeen toimittaminen. Hankekohtaiset säilytysajat.

 

Henkilötietojen säilytys ja hävitys:

Kaupunki säilyttää henkilötietoja ainoastaan sen ajan ja siinä laajuudessa kuin on tarpeellista. Kaupunki säilyttää ja hävittää sähköiset ja paperilla olevat tiedot tietoturvallisesti ja tietosuoja huomioiden arkistolain (831/1994) ja tiedonhallintalain (906/2019) mukaisesti.

 

17. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on useita oikeuksia, jotka voivat vaihdella eri tilanteissa. Lisää tietoa oikeuksista saa tietosuojavastaavalta ja Tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilta.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus saada tieto siitä, että henkilöä koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus saada tietoa henkilötietojen käsittelystä.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus saada pääsy tietoihin eli tarkastaa henkilötiedot ja saada niistä jäljennös.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus oikaista epätarkat tai virheelliset henkilötiedot.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus saada tiedot poistettua ja "tulla unohdetuksi". Tätä oikeutta ei ole muun muassa silloin, jos käsittely tapahtuu lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjää rajoittamaan tietojen käsittelyä.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus saada tiedot siirretyksi toiselle rekisterinpitäjälle jäljennöksen avulla tai suoraan, jos se on teknisesti mahdollista.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Tämä koskee myös profilointia, joka tarkoittaa henkilöä koskevien ominaisuuksien automaattista käsittelyä.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen tietojen käsittelyyn ja jolla on henkilölle merkittäviä vaikutuksia. Tämä koskee myös profilointia, joka tarkoittaa henkilöä koskevien ominaisuuksien automaattista käsittelyä.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus perua suostumus, jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus saada tieto henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta, jos loukkaus aiheuttaa korkean riskin henkilön yksityisyyden suojalle.

 

-         Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos henkilö katsoo, että henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta.

 

18. Oikeuksien käyttäminen

Tietoa henkilötietojen käsittelystä saa Kuopion kaupungin tietosuojaselosteista. Lisäksi kaupungin henkilökunta ja tietosuojavastaava antavat tietoa henkilötietojen käsittelystä. Kaupunkiin kannattaa olla yhteydessä myös silloin, jos havaitsee epäkohdan henkilötietojen käsittelyssä.

 

Kuopion kaupungin henkilörekisteriin tai -rekistereihin rekisteröity henkilö voi tehdä kaupungille henkilötietojaan koskevan tarkastuspyynnön sähköisesti tai paperilomakkeella. Sähköinen palvelu ja tulostettava paperilomake ovat kaupungin verkkosivuilla. Paperilomakkeen voi pyytää myös kaupungin henkilökunnalta tai tietosuojavastaavalta.

 

Henkilötietopyynnöt Kuopion kaupungille:

https://www.kuopio.fi/fi/henkilotietojen-kasittely

 

Tietopyynnöt ovat yleensä maksuttomia. Kaupunki voi periä maksun, jos tietopyyntö on kohtuuton, usein toistuva tai henkilö pyytää useita jäljennöksiä tiedoista.

 

Kaupunki vastaa tietopyyntöön kuukauden kuluessa tai ilmoittaa viivästyksestä. Kaupunki voi kieltäytyä tietopyynnöstä, jos siihen on lakisääteinen ja perusteltu syy. Kieltäytyminen voi perustua tietosuoja-asetukseen (EU 679/2016), tietosuojalakiin (1050/2018), julkisuuslakiin (621/1999) tai eri alojen erityislainsäädäntöön.

 

Tietosuojavaltuutetun toimisto on valvontaviranomainen, joka valvoo henkilötietojen käsittelyä Suomessa. Henkilöllä on oikeus tehdä ilmoitus ja valitus Tietosuojavaltuutetun toimistoon henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Ilmoituksen ja valituksen voi tehdä esimerkiksi silloin, jos henkilö ei hyväksy henkilötietopyynnöstä kieltäytymistä tai havaitsee epäkohdan henkilötietojen käsittelyssä. Henkilöllä voi olla myös muita laissa säädettyjä hallinnollisia muutoksenhakukeinoja sekä oikeussuojakeinoja.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki

Puhelinvaihde: 029 566 6700

https://tietosuoja.fi/etusivu

https://tietosuoja.fi/yhteystiedot

 

 

 

 

 

 

Tanja Ahonen

 

Ympäristöjohtaja

 

 

Asiakirja on allekirjoitettu sähköisesti Kuopion kaupungin asian-
hallintajärjestelmässä. Allekirjoituksen oikeellisuuden voi todentaa kirjaamosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedoksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postiosoite

PL 228, 70101 Kuopio

Puhelin

017 182 111

www.kuopio.fi

Käyntiosoite

Tulliportinkatu 31

Faksi

017 182 066

etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi

Laskutusosoite

PL 5017, 02066 Docuscan

 

 

 

Julkaistu: 13.04.2023


Lisätietoja Kuopion kaupunki / kirjaamo
PL 228, 70101 KUOPIO (Tulliportinkatu 31)
kirjaamo@kuopio.fi
Asiakirjatilaukset sähköisellä lomakkeella https://asiointi.kuopio.fi/elomake3/lomakkeet/2839/lomake.html